Paris’te 26 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Yaz Olimpiyatları’ndan sonra 28 Ağustos-8 Eylül 2024 tarihlerinde de Yaz Paralimpik oyunları gerçekleştirildi. Türkiye, tarihi bir başarıya imza atarak oyunları; 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya olmak üzere toplam 28 madalya ile kapatırken o madalyalardan birini de Vanlı sporcu oldu.

VANLI SPORCU OLİMPİYATLARA DAMGA VURDU

Yaz Olimpiyatları’nda istediği başarıyı alamadan olimpiyatları tamamlayan Türkiye Milli Takımları, Paralimpik Oyunlar’da ise tarihi bir başarı elde etti. Birçok dalda başarılı oyunlar çıkaran Türkiyeli sporcular Birçok açıdan tarihe geçen organizasyonda 6 altın madalyayla Rio 2016'daki 3 altın madalyayı 2 kat geçen Türkiye, Tokyo 2020'de kazandığı toplam madalya sayısını da neredeyse 2'ye katladı ve oyunları 28 madalyayla bitirdi. Türkiye’ye altın getiren sporculardan biri Umut Ünlü oldu. Yüzme dalında altın madalya sahibi olan Ünlü, olimpiyatlarda harika bir başarı gösterdi.

BAŞARISI ÇOK KONUŞULDU

Olimpiyatlarda gösterdiği başarılı performansın ardından Umut Ünlü'nün hayatı ve kariyeri sosyal medyada geniş yer buldu. 44.83'lük derecesiyle erkekler 50 metre serbest S3 sınıfında altın madalya kazanan milli sporcu Umut Ünlü, başarısı ile dikkat çekti. Paris La Defense Arena'da düzenlenen yüzme yarışlarında Umut Ünlü’nün şampiyonluğu memleketi Van’da da büyük sevinç yarattı

TOKİ’den Van’daki konut soruna çözüm olacak dev proje! TOKİ’den Van’daki konut soruna çözüm olacak dev proje!

VAN’DA DÜNYAYA GELDİ

Kendisi ile ilgili bir röportajda kendisini anlatan Ünlü, bir söyleşisinde şu ifadelere yer vermişti; “Ben Umut Ünlü, 2001 Van Gevaş'ta 2 kolum ve 2 bacağım yarım ve ses tellerim yapışık olarak dünyaya geldim. Ailem sağlık sorunlarım sebebiyle ben 2 yaşındayken İstanbul'a göç etti. İstanbul'da 6 yaşıma kadar çeşitli ameliyatlar geçirdim. İlkokul ve liseyi Esenyurt'ta bitirdim. Kültür Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum ve aynı zamanda Rumeli Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. 2020 yılında yüzmeye başladım.”

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ