Uzmanlar, beynin fonksiyonlarını destekleyen omega 3’ün saldırganlığa eğilimli kişilere faydalı olabileceğini ortaya koydu. Çoklu doymamış yağ asitleri olan Omega 3 yağlarının en fazla Çanakkale sardalyası, uskumru ve somon gibi balıklarda, keten ve chia tohumlarında cevizde ve soya fasulyesinde olduğu biliniyor.

SALDIRGANLIĞA EĞİLİMLİ KİŞİLERE VERİLMELİ

Uzmanlara göre Omega 3 başta beyin olmak üzere vücut sağlığı için çok önemli. Ancak vücudumuz omega-3 üretemiyor ve bunu besinlerden almak durumundayız.

Uzmanlar, beynin fonksiyonlarını destekleyen omega 3’ün saldırganlığa eğilimli kişilere faydalı olabileceğini ortaya koydu.

Göz sağlığı çocukların okul başarısını etkiliyor Göz sağlığı çocukların okul başarısını etkiliyor

Uzmanlar, beynin fonksiyonlarını destekleyen omega 3’ün saldırganlığa eğilimli kişilere faydalı olabileceğini ortaya koydu. Ortamın toplum veya cezai adalet sistemi olmasına bakılmaksızın, saldırganlığa eğilimli kişilere omega 3 takviyesi uygulamak gerektiğini savunan Nörokriminoloji uzmanı Adrian Raine, ‘’En azından omega 3 takviyesi kriminal kişilere müdahalelerde kullanılabilir” dedi.

Ortamın toplum veya cezai adalet sistemi olmasına bakılmaksızın, saldırganlığa eğilimli kişilere omega 3 takviyesi uygulamak gerektiğini savunan Nörokriminoloji uzmanı Adrian Raine, ‘’En azından omega 3 takviyesi kriminal kişilere müdahalelerde kullanılabilir” dedi.

Prof. Raine ve ekibinin çalışmasına göre en az iki hafta boyunca yeterli omega 3 alanlarda saldırganlığın yüzde 30 azaldığı görüldü. Öte yandan beyindeki eksiklerin, anormalliklerin şiddeti körüklediği biliniyor.

Georgetown Üniversitesi Hastanesi’nden nörolog Pamela Blake de beynin prefrontal korteks bölgesindeki sinirlerin az gelişmesinin kişiyi saldırganlığa sürüklediğini yazdı.

OMEGA 3 ZENGİNİ ÇANAKKALE SARDALYASI

Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı’nda yaşayan sardalya balığı, içerdiği omega 3, vitamin ve minerallerle sağlığı destekliyor. Protein zengini Çanakkale sardalyası kolesterolü düşürüp kalbi koruyor.

Kaynak: T24