1. YAĞ ORANI YÜKSEK BESİNLERİ TÜKETMEK
Vücutta aşırı yağ oluşumunu dolayısıyla obeziteyi önlemek için özellikle tükettiğimiz besinlerdeki yağ oranına çok dikkat etmemiz gerekmektedir.
Örneğin kızartmalar, cips, paketli gıda, ay çekirdeği gibi yağ oranı yüksek gıdaların devamlı tüketilmesi obeziteye neden olmaktadır. Bu nedenle doymuş yağlar yerine doymamış yağların tüketimine ağırlık verilmeli ve besinleri yağda kızartmak yerine ızgara, buğlama ya da fırında şeklinde tüketmeye özen gösterilmelidir
2. YEMEK YERKEN BAŞKA AKTİVİTELER İLE UĞRAŞMAK
Yemekleri sürekli televizyon izlerken ya da telefonla uğraşırken tüketmek, yemek yeme kontrolünü kaybetmenize, ne yediğinizi fark etmemenize dolayısıyla obeziteye neden olur.
Televizyon izlerken ya da telefon ile uğraşırken aynı zamanda yemek yemek, yemeğin size bir doyum sağlamamasına neden olur ve normalden fazla yemek yersiniz. Buda hem yeme bozukluğuna hem de obeziteye davetiye çıkarır.
3.SÜREKLİ ÇOK DÜŞÜK KALORİLİ DİYETLER UYGULAMAK
Çok düşük kalorili diyetler, günlük 800 kalorinin altında enerji almanızı hedefleyen, düşük karbonhidrat içeren diyetlerdir. Sürekli düşük kalorili şok diyetler uygulamak size sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaz, obeziteye ve diğer kronik hastalıklara zemin hazırlar.
Devamlı uygulanan katı diyetler size yağ kaybı sağlamaz tam tersi vücuttan su ve kas kaybına neden olur.