Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Gölü, görenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Ülke genelinde en çok ziyaret edilen göllerinden biri olan Nemrut Gölü, ününü ihtişamı ve tarihçesiyle korumaya devam ediyor.

sonbaharda-nemrut-krater-golu-h12264-aa1dc-003.jpg

En çok adli sicil belgesi alınan dil İngilizce oldu En çok adli sicil belgesi alınan dil İngilizce oldu

NEMRUT GÖLÜ NEREDE?
Nemrut Gölü, Güney Doğu illeri arasında bulunan Bitlis'te yer alır. Göl, Tatvan'a 20, Ahlat'a 24, Bitlis merkeze 32 kilometre uzaklıkta yer alır.

NEMRUT GÖLÜ TARİHÇESİ
Nemrut Gölü, M.Ö. 2100 yılından bu yana oluşmuş ve gelişmiş bir güldür. Babilliler bu gölün çevresinde yaşadı. Nemrut yanardağının patlamasıyla birlikte günümüzde ziyaret akınına uğrayan Nemrut Gölü oluştu.

1-002.jpg

NEMRUT GÖLÜ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Nemrut Gölü, Türkiye'nin en büyük krater gölüdür. Aynı zamanda bu göl, Dünya'nın da en büyük krater gölleri arasında yer alır. Gölün derinliği yaklaşık olarak 100 metre civarındayken, taban genişliği de 36 kilometredir. Gölün en derin noktası 155 metreyi buluyorken, balıkçılık faaliyetleri için de uygundur. Nemrut Gölü'nün suyu sürekli olarak tatlı ve soğuktur. Göl ismini, Babil hükümdar Nemrut'tan alır.

NEMRUT GÖLÜ GİRİŞ ÜCRETİ
Nemrut Gölü'ne giriş için herhangi bir ücret ödenmez. Ücretsiz bir şekilde istediğiniz zaman ziyaretçi olabilirsiniz.

NEMRUT GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?
Nemrut Gölü'ne gidebilmek için çok fazla alternatif bulunuyor. Bitlis'e kara ya da hava yolu ile vardıktan sonra araç kiralayarak Nemrut Gölü'nü gösteren tabelaları takip etmeniz yeterli olacaktır. Havaalanını kullanacaksanız Muş ya da Van'ı tercih etmeniz gerekiyor. Çünkü Bitlis'te henüz bir havaalanı bulunmuyor. Şehir merkezine Muş'ta 64 kilometre, Van'dan 196 kilometre seyahat ederek ulaşabilirsiniz. Şahsi aracınız yoksa toplu taşıma ile ulaşmak mümkün. Bitlis'in merkezinden kalkan minibüslere binerek Nemrut'a geçiş yapabilirsiniz.

nemrut-krater-golu-e0tenbk-5351-b6n7yqe-8825-002.jpg

NEMRUT GÖLÜ KONAKLAMA

Nemrut Gölü'nde konaklamak istiyorsanız kamp kurabilirsiniz. Bir otel arıyorsanız direkt gölün yanında bulamasanız da göle 7-14 kilometre mesafede bulunan otelleri tercih edebilirsiniz. Öz Çavuşoğlu Hotel, Taşar Royal Hotel, Tatvan Park Hotel, Hotel Dinc, Otel Karaman, Güngör Omesyus Otel, Hotel Tatvan Kardelen göle en yakın oteller olarak görünüyor.

NEMRUT GÖLÜ ZİYARETÇİ YORUMLARI

Nemrut Gölü'ne giden ziyaretçilerin çoğunluğu bölgeden çok mutlu olarak ayrılıyor. Sevdiklerinizle fotoğraf çekebileceğiniz, çay içebileceğiniz, güzel bir hava soluyabileceğiniz Nemrut Gölü büyük beğeni alıyor. Gölün manzarasına ve bölgenin havasına hiçbir ziyaretçiden kötü yorum gelmiyor ama şahsi aracıyla geleceklere küçük bir uyarı bulunuyor. Ziyaretçilerin dediğine göre, bölgede yollarda küçük bozulmalar olduğu için araba sürerken dikkatli olunmalı.

Kaynak: Haber Merkezi