Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'ın (8) cansız bedeni dün, dere yatağında bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aile üyelerinin de bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alınırken, Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi.

Narin Güran cinayetinde şüpheli olmayan tek akrabasından kritik karar! Narin Güran cinayetinde şüpheli olmayan tek akrabasından kritik karar!

"AMCASI CESEDİ ÇUVAL İÇİNDE BANA VERDİ"

Soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan bir kişi, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi. Ayrıca Narin'in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Narin'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir, A Haber canlı yayınında olayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdemir, şu ifadeleri kullandı: "Küçücük bir çocuk neden öldürülmüştür? diye hep birlikte düşünüyorduk. Öngörülerimiz de şu şekildeydi: Narin görmemesi gereken bir olaya şahit oldu. Ve tanıklığı ortadan kaldırıldı. Veya Narin cinsel istismar veya saldırıya uğradı, onun üzerine yaşananlarla ilgili olarak ortadan kaldırıldı. Ya da Narin'in başına istenmeyen bir kaza geldi. O kazaya sebep olanlarla ilgili soruşturma yapılmaması için ortadan kaldırıldı.

"PLANLANARAK ORTADAN KALDIRILDI"

Majör sebepler 3 başlık altında toplanabilir. Ama Narin'in cesedinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili olarak JAK ekiplerinin yapmış olduğu araştırmada buldukları tablo nedir? Çuvalın içine koyulan bir ceset. Üzeri yapraklarla örtülmüş ayrı bir doğal görünüm verilmiş. Buradan çıkarttığımız sonuç; Narin belki planlanarak, tasarlanarak öldürülmedi ama planlanarak tasarlanarak ortadan kaldırıldı. Bu da bize suçlular bir kişi midir yoksa birden çok kişi midir? Kanaatimizce birden çok kişi karşımıza çıkacaktır.

"BURADAN SONRA EN ÖNEMLİ KISIM..."

Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. Otopside elde edilecek bulgular çok önemli. 10 saat sürdü. Bu bayağı uzun bir süre. Bizim mesleki tecrübelerimize göre; önemli olaylarda otopsi bu kadar sürüyor. Buradan sonra en önemli kısım; Narin'in buraya atılmış olduğunu görüyoruz. Hepimizin aynı kanaatteyiz. Demek ki Narin başka bir yerde öldü veya öldürüldü. Ölmüş olduğu noktayı bulmamız çok kıymetli. Otopsiden elde edilecek delillerle birlikte olay yerinin tespiti yapılabilir. Görevlilerimiz de zaten köye giriş çıkışları kontrol altına aldı. Delil kaybı olamaz. O köyde artık her yer olay yeri gibi düşünülecek. Olay kesinlikle köyde oldu. 8 yaşında bir çocuk. Kalkıp başka köye gidecek hali yok."

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı. Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Küçücük bir çocuk neden öldürülmüştür? diye hep birlikte düşünüyorduk. Öngörülerimiz de şu şekildeydi:

  1. Narin görmemesi gereken bir olaya şahit oldu. Ve tanıklığı ortadan kaldırıldı.
  2. Veya Narin cinsel istismar veya saldırıya uğradı, onun üzerine yaşananlarla ilgili olarak ortadan kaldırıldı.
  3. Ya da Narin'in başına istenmeyen bir kaza geldi. O kazaya sebep olanlarla ilgili soruşturma yapılmaması için ortadan kaldırıldı.
Kaynak: SABAH