GÜNCEL

Narin Güran neden öldürüldü? İşte araştırmalara göre en güçlü neden…

Türkiye, Narin Güran cinayetini konuşuyor… Narin cinayetinde sır perdesi henüz aralanmazken yürütülen soruşturma kapsamında her gün yeni detaylara da ulaşılıyor. 8 yaşındaki Narin Güran'ın adli tıp raporuna göre “boğularak” öldürüldüğü tespit edilirken Narin Güran’ın neden veya kimin öldürdüğü ise henüz belirlenmedi. Yapılan araştırmalara göre Narin Güran’ın öldürülmesindeki en güçlü neden de ortaya çıktı.

Abone Ol

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Adli Tıp raporuna göre 'boğularak öldürüldüğü' tespit edilen Narin Güran’ın kim ve ya kimlerin neden öldürdüğü ise henüz bulunamadı. Yapılan araştırmalara göre Narin Güran’ın öldürülmesindeki en güçlü neden ortaya çıktı.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan Narin Güran'la ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

"NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursu çıkışı sonrası kayıplara karışan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Narin'in ölümüne ilişkin aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, "Narin neden öldürüldü" sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

"NARİN GÖRDÜĞÜ HER YANLIŞA TEPKİ VERİR, ASLA YALAN SÖYLEMEZDİ"

Gazeteci Ferit Demir, "Bu bilgileri Narin'in köyünde günlerce yaptığım araştırmalardan elde ettim." diyerek yaptığı paylaşımda, Narin'in asla yalan söylemediği, yanlışlara karşı her zaman sesini yükselttiğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Narin: Köyde gördüğü her yanlışa tepki verendi.. Asla yalan söylemezdi..

"ZEKA SEVİYESİ YAŞITLARININ HEP ÜSTÜNDEYDİ"

Lider özelliği hep ön plandaydı.. Her etkinlikte lider hep Narin'di... Araştırmacı ve soru sorma özelliği vardı... Kitap okumayı severdi... Yalan söyleyen arkadaşları ile mesafeli duruşu vardı... Ve Narin'in zeka seviyesi yaşının çok üstündeydi... Şimdi anladınız mı Narin neden katledilmiş..."

TUTUKLU SAYISI 12 OLDU

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile amcası Fuat ve eşi Hediye Güran'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Yürütülen soruşturmada akşam saatlerinde Narin'in cesedini taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın ve annesinin evinde, jandarma ekipleri tarafından inceleme yapıldı.

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramış, aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran aynı gün saat 20.00 sıralarında kızının kayıp olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede çalışmalar başlamış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapılmıştı.

Arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Ardından Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alınmıştı. Aracından alınan DNA örneklerinin Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlenen Salim Güran, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanmıştı.

Daha önce aranan yerlere tekrar yoğunlaşan ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışma yaptı ve Narin'in cansız bedeni, 19. günde bulundu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı, üzerinin taşla kapatıldığı tespit edildi.