Türkiye, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini konuşurken cinayetin kara kutuları da belli oldu. Diyarbakır'da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturmasında aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 22 şüphelinin kimlikleri belirlendi. İşte Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin kimlikleri…

22 KİŞİNİN ADLİYE SORGUSU BAŞLADI

Yaşanan bu vahşetin ardından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Narin'in toprağa verilmesinin ardından soruşturma çok yönlü devam ederken 22 şüpheli adliyeye sevk edildi. Narin Güran cinayetinde adliyeye sevk edilen 22 şüphelinin sorgusu başladı. Savcılık soruşturması başlayan 22 kişinin detaylı bir şekilde sorguları devam ediyor.

22 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltındaki 22 şüphelinin kimlikleri belli oldu. Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi.

ŞÜHELİLER BİRBİRİNİ GÖRMEYECEK

Gözaltındaki 22 şüpheli için 4 duruşma salonu ayarlanırken şüpheliler birbirini görmeyecek şekilde ifade verecek ve hepsinin ayrı ayrı ifadesi alınacak.

BABA VE KÖY İMAMI SERBEST BIRAKILDI

Narin Güran soruşturması kapsamında anne ve baba dahil 25 kişi gözaltına alınmış ve Narin Güran’ın babası Arif Güran ve sorgusu tamamlanan köy imamı, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Cinayette itirafçı olan Nevzat Bahtiyar ve amca Salim Güran’ın tutuklanmasının ardından 23 şüpheli, emniyet güçleri tarafından sorgulandı. Gözaltındaki 22 kişi için ikinci kez ek gözaltı süresi kullanıldı.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında 25 şüpheli gözaltına alındı. Narin’in cesedini dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar da şüpheliler arasında yer alıyor. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Nevzat Bahtiyar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"BULGULAR KATİLLER İÇİN ÖNEMLİ VERİLER İÇERİYOR"

Narin Güran'ın amcası Kurtuluş Güran'dan tuhaf paylaşım! Narin Güran'ın amcası Kurtuluş Güran'dan tuhaf paylaşım!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, şunları kaydetti: Narin cinayetinde bulgular, deliller hepsi değerlendirilecek. Elde bulgular katillerin kim ya da kimler olabileceğine dair önemli veriler içeriyor. Adli Tıp'ta inceleme iki hafta sürecek. Narin'in katillerini yargı huzuruna çıkarmak, boynumuzun borcu. Teknik çalışma devam ediyor. Hak ettikleri cezaları almaları için soruşturma etkin şekilde yürütülmeli. Narin'i katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. En ağır cezaya çarptırılmaları lazım. Çocuklarımızın korunması konusunda çok hassasız. Çocuklarımızın korunması ile ilgili kanunu getirdik.

Kaynak: EN SONHABER-DHA-AA