Merkez Bağlar ilçesindeki kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül’de mahalleye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunmuştu. 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma sürerken işlenen cinayette her gün yeni detaylarda ortaya çıkmaya devam ediyor. Narin Güran’ın cansız bedeni evinin yakınlarındaki derede, torbaya konulmuş halde bulunurken savcı tutanağında Narin'in bir bacağının kopmuş vaziyette olduğu tespit edilmişti.

66E2Cf3C9E26A1Dace90D952-1

14 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti henüz aydınlatılamadı. Kaybolduktan 19 sonra bulunan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında 22 şüpheli dün Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. 25 saati aşkın süren sorgu işlemleri sırasında Narin’in annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Fuat Güran ile 2 kuzeni ve yengesinin de bulunduğu 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi, aralarında baba Arif Güran’ın da bulunduğu 4’ü adli kontrol kararıyla olmak üzere 14 kişi serbest bırakıldı.

TUTUKLU SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Şüphelilerden, Narin'in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen R.A. (15), adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

NARİN’İN KOPAN BACAĞINA İLİŞKİN YENİ DETAY

Bir detay da Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren'den geldi. Basına açıklamalarda bulunan Eren, savcılık tutanağında Narin'in cesedinin bulunduğu anlara ilişkin yeni detayları paylaştı.

"ÇANTADAKİ İPLE TORBAYI BAĞLIYOR"

Kopuk bacak kemiğinde herhangi bir et parçası bulunamadığını belirten Eren; "İtirafçı Nevzat'ın bir ifadesi var. Narin'i defnettiği zamanı anlatıyor. Torbaya ilişkin bir beyanı var, Narin'in bacağının dışarda kaldığına dair. İp olmadığı için Narin'in çantasındaki kolluğu ip gibi kullanarak torbayı bağlıyor.

"BACAK KEMİĞİ ÜZERİNDE ET PARÇASI BULUNAMADI"

Ama bacağının dışarda kaldığını ifade tutanağında belirtiyor. O bacak kopmuştu. Doğrudur. Ama yine de savcı tutanağına baktığınız zaman o kopan bacak kemiğinin üzerinde hiçbir et parçasının olmadığını sizlere açıklamak isterim. Narin Güran'ın otopsisi sonrası bir bacağının koptuğu öğrenilmişti.

Narin

"DIŞARDAN BAŞKA BİR CANLININ TEMASI"

Bu konuya da açıklık getiren Eren, "Narin'in bacağı dışarıdan bir canlının müdahalesiyle kopmuş görünüyor" yorumunu yaptı. Neden? Çünkü o bacağın kopma nedeni yine raporlarla belli olacak ama Nevzat'ın ifadesinde ortaya çıkan durum ve dizden aşağıdaki kemik parçalarında hiçbir et parçası olmaması su içerisinde dışarından bir canlının naaşa temasını işaret eder."

"NARİN KAÇIRILDI' ALGISI OLUŞTURULDU"

Eren, Amca Salim, yeni ifadeler nedeniyle yeniden savcılığa ifadeye çağrılmalı. Tutuklanmayanların ağız birliği ifadelere yansıyor. Eren, aile bireylerini işaret ederek, "Kimler tarafından nasıl ifade vermeleri gerektiği ilk gün aktarılıyor. Nahit Eren, "Tanık beyanlarıyla 'Narin kaçırıldı' algısı oluşturuldu" diye konuştu. Eren, "Narin'in kaybolma saati 17.40 diye bilinçli söylenmiş, 30 dakika çözüldüğünde fail açığa çıkacak. Geçmiş tecrübelerimizle paralel olarak yakınların yeri geldiğinde fail olabileceğini belirttik. Nedense ilgili birimler hiçbir şekilde bunu dikkate almadı" diyen Eren, "Nevzat gözaltına alındığında adeta bir gizli tanık, adeta kendisinin itirafçı olduğu algısı kamuoyuyla paylaşıldı. Bu da doğru değil. Kamuoyuna yanlış bir saat verdi ancak Narin 15.15 ile 15.40 arasında öldürülüyor. Nevzat tarafından da torbaya konuluyor" ifadelerini kullandı.

Van’da çiftçilere destek! İşte detaylar… Van’da çiftçilere destek! İşte detaylar…

0X0 Son Dakika Narin Guran Neden Olduruldu 3 Ihtimale Dikkat Cekti Buradan Sonra En Onemli Kisim 1725868236649

"PAYLAŞILAN İLK RAPOR, ÖN OTOPSİ RAPORU DEĞİLDİ, BİR TUTANAKTI"

Eren, "Narin'in ön otopsi raporu çıktı" şeklinde yapılan haberleri eleştirdi ve o raporun aslında bir otopsi raporu değil, bir tutanak olduğunu ifade etti. Eren, "O rapor, ön otopsi raporu değildi, o bir tutanaktı. Herkes tarafından paylaşıldı" dedi. Eren ayrıca "91 numune alındı, başkasına ait DNA'ya ulaşılamadı. Eren şöyle devam etti: "Köyde bulunan kayalıklardaki kan örneğinin mahalle sakinlerinde bir çocuğun burun kanamasından oluştuğu açıklandı ancak bu hangi bilimsel veriye göre yapılıyor? Hala DNA sonuçlarını bekliyoruz. Böyle bir rapor henüz yok. Sadece köy sakinlerinin söylemleriyle hareket ediliyor. Görevliler onların ifadeleriyle yönlendirilmiş"  ifadesini kullandı.

DAVAYA MÜŞTEKİ OLARAK KATILMAK İÇİN BAŞVURU YAPTIK

Nahit Eren ayrıca, Narin'in cansız bedeninin bulunması ve sonrasında yaşanan bilgi kirliliği ve gizlilik kararı ile ilgili yetkililere ve basına tepki göstererek davaya müşteki olarak katılmak için başvuru yaptıklarını açıkladı.

Kaynak: ŞEHRİVAN-CUMHURİYET-EN SONHABER