VAN

Meteoroloji’den Van’ın o ilçeleri için flaş uyarı: Yapılan uyarıya dikkat!

Meteoroloji’den edinilen son hava tahminlerine göre; Van’ın doğu ilçeleri (Çaldıran, Özalp, Saray, Başkale) için flaş bir uyarı yaparak öğlen saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara önemli uyarı yapıldı. İşte Van’ın son hava durumu…

Abone Ol

Ülkemizin iç ve batı kesimleri ile kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel çok kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Meteoroloji havanın Van ve bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olmasını beklerken öğle saatlerinden itibaren Bitlis'in doğu ilçeleri, Van’ın doğu ilçeleri, Ardahan ve Kars çevreleri ile aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını açıkladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

VAN °C, 27°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri (Çaldıran, Özalp, Saray, Başkale) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

HAKKÂRİ °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

MUŞ °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

BİTLİS °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

7 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji 7 il için kuvvetli sağanak beklenirken ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. Meteoroloji; Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Manisa ve Muğla için sarı kod uyarısında bulunarak kuvvetli yağış uyarısı yaptı.