Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güney Doğu Anadolu'nun doğusu ile Yozgat, Sivas ve Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların, Van ve Hakkâri çevrelerinde öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması, yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Karadeniz kıyıları, Bitlis, Muş, Van'ın kuzeybatısı, Siirt'in kuzeyi, Ağrı ile Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

bu-bolgelerde-yasayanlar-dikkat-meteoroloji-den-16362861_497_amp

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meydana gelen depremde Elazığ’da kaç kişi yaralandı, Kaç bina hasarlı? Elazığ Valisi açıkladı Meydana gelen depremde Elazığ’da kaç kişi yaralandı, Kaç bina hasarlı? Elazığ Valisi açıkladı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, bu akşam Bitlis, Iğdır, Muş ve Ağrı, Hakkari çevreleri ile Van'ın kuzeybatı ilçelerinde (Erciş, Muradiye, Çaldıran, Tuşba, İpekyolu) yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL