GÜNCEL

Meteoroloji’den Van, Bitlis ve Hakkari için önemli uyarı!

Meteoroloji, son hava tahminlerini açıkladı. Havanın bugün öğle saatlerinden itibaren Van’ın güney ve doğu ilçeleri, Hakkari ve Bitlis'in kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağış sonrası sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Abone Ol

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren Van’ın güney ve doğu ilçeleri, Hakkari ve Bitlis'in kuzey ve doğu ilçelerinde, Kars, Ardahan'da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağış sonrası sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

VAN °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 16°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 27°C

Parçalı bulutlu

VAN BU HAFTAYI DA SAĞANAK YAĞIŞLI GEÇİRECEK

Meteoroloji, Van’da devam eden sağanak yağışların bu hafta da devam edeceğini açıkladı. Havanın bugün öğle saatlerinden itibaren Van’ın güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Kuvvetli sağanak yağış sonrası sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Yağışların; önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla devam edeceğini açıkladı.