ŞEHRİVAN HABER - Meteoroloji 14. Bölge (VAN) Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Van ve Doğu Anadolu'daki diğer illerle ilgili hava raporunu paylaştı.

Doğu Anadolu'daki illere sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapılan hava raporunda sıcaklık değişimlerine dikkat çekildi:

İşte o rapor: Van, 25 Ağustos 2024 – Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu bölgesi için güncel hava durumu tahminlerini paylaştı. Rapora göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak Hakkâri’de öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. İl merkezlerinde en yüksek sıcaklıkların Muş'ta 33, Hakkâri'de 32, Van'da 30 ve Bitlis'te 28 derece olacağı öngörülüyor.

Narin cinayetini çözecek ses kaydı! "Kız öldü mü Ramazan?" Narin cinayetini çözecek ses kaydı! "Kız öldü mü Ramazan?"

Rüzgarın batı ve güney yönlerinden sert esmesi bekleniyor. Öğle ile akşam saatleri arasında bölge genelinde rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

Van Gölü çevresinde ise hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Rüzgar, batı ve güneybatı yönlerinden 4 ila 6 kuvvetinde esecek. Dalga boyunun 0,25 ila 0,75 metre arasında değişeceği ve görüşün iyi olacağı belirtiliyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları olası fırtına ve yağış durumlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL