Van’da mevsim normallerinin üzerinde setreden hava sıcaklıkları için Meteoroloji son dakika uyarısı yaparak yeniden sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji, sağanak ve gök gürültülü yağışların etkili olacağından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr gibi hadiselerde tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve Van'ın doğu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Van Gölü canavarı gerçek mi? Bütün oklar Akdamar Kilisesindeki o sembolü işaret ediyor! Van Gölü canavarı gerçek mi? Bütün oklar Akdamar Kilisesindeki o sembolü işaret ediyor!

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey, Van’ın doğu ve kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 29°C

Parçalı bulutlu, doğu ve güney ilçeleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 29°C

Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 26°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 37°C

Az bulutlu

18 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Kırklareli için sarı kod uyarısında meteoroloji; Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Rize'nin iç kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi, Bursa'nın ve Ağrı'nın doğusu, Bitlis'in kuzeydoğusu ve Van'ın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HAKAN İZGİ