Son baharın gelişiyle Van’da hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Van’ın yüksek kesimlerine kar yağarken birçok ilçede de sağanak yağış etkili oldu. Kent merkezi ve birçok ilçede etkili olan kuvvetli sağanak yağış sele neden oldu, dereler taştı ve iş yerlerini su bastı. Meteoroloji bir son dakika uyarısı daha yaparak Van geneli için sel ve su baskınına karşı vatandaşları uyardı.

METEOROLOJİ VAN VE BİTLİS’İ UYARDI

Meteoroloji’den edinilen son meteorolojik hava tahminlerine göre; “Bugün öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor” denildi.

Vanlılar dikkat! Yağışlar Van’a kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geliyor… Vanlılar dikkat! Yağışlar Van’a kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geliyor…

BİR UYARI DA VALİLİKTEN GELDİ

Van Valiliği meteorolojinin son hava tahminlerinden edinilen değerlendirmelere göre; “Bugün öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” denildi.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN