Meteoroloji, havanın bölge genelinde parçalı ve az bulutlu olması beklenirken öğle ile akşam saatleri arasında Van’ın doğu ilçeleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji, kuvvetli yağış ile beraber ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi hadiselerde tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji son hava tahminlerini açıkladı. Havanın ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

İŞTE YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Ardahan, Kars ve Van’ın doğu ilçeleri öğle ile akşam saatleri arasında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı "dikkatli olun" uyarısı yapıldı.

Okulların açılmasıyla Van'da trafik çilesi ikiye katlandı Okulların açılmasıyla Van'da trafik çilesi ikiye katlandı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Van’ın doğu ilçeleri öğle ile akşam saatleri arasında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle ile akşam saatleri arasında doğu ilçeler sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 30°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KARS °C, 28°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu

VALİLİK TE VAN’I UYARDI

Meteorolojinin uyarısı ile beraber Valilikten de Van’a gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi. Van Valiliği, Özalp, Saray, Muradiye, Çaldıran ve Başkale ilçelerinde ilerleyen saatlerde sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğini açıkladı. Yağış sonrası sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve yıldırım düşmesi gibi hadiselere karsıda Vanlılara uyarılarda bulundu.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada" İlimizin Kuzey ve doğu ilçelerinde (Özalp, Saray, Muradiye, Çaldıran ve Başkale) ilerleyen saatlerde yerel olarak bölgesel sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklar karşı (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Muhabir: VEYSEL İZGİ-ZENÜN YEŞİL