GÜNCEL

Meteoroloji Van'ı uyardı: Sağanak yağış geliyor!

Eylül ayına girilmesiyle Van’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin civarında seyretmeye devam ederken Van için yeniden yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji yeni bir uyarı yaparak hava sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceğini ve Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını açıkladı. İşte son hava durumu...

Abone Ol

Van’da eylül ayına girilmesiyle hava sıcaklıkları da birden düşmeye başladı. Yaz sezonunun sonuna yaklaştığımız şu günlerde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrediyor. Meteoroloji, Van dahil birçok ili uyarırken Van’ın kuzey ve doğu ilçeleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; “Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, (Bilecik ve Balıkesir dışında) Marmara, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Çankırı çevreleri, Doğu Karadeniz ve Düzce, Bolu, Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

 VAN’DA HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Van’da hava sıcaklıkları eylül ayı ortalarında mevsim normalleri civarında seyrederken zaman zaman yağmur geçişleri de görülüyor. Meteoroloji, yeni bir uyarı yaparak Van’ın kuzey ve doğu ilçeleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Van’da eylül ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıkları özellik akşam ve gece saatlerinde hissedilir derece düşüş gösterirken meteoroloji yeni uyarısında Van’da hava sıcaklığının daha da düşeceğini açıkladı.

METEOROLOJİ VAN’I UYARDI!

Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Van ve bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Muş’un kuzey ilçeleri ile Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 11°C, 24°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 10°C, 19°C

Yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 8°C, 19°C

Yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 16°C, 29°C

Sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı