Meteoroloji Van ve bölge illeri için son hava tahminlerini açıkladı. Ağustos ayına girilmesiyle Van ve bölge illerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar öğle ve ikindi vakitleri arasında yüksek sıcaklık uyarısı yaparak çocuk ve yaşlıların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Van’da büyük operasyon! Milyonlarca liralık telefon ele geçirildi Van’da büyük operasyon! Milyonlarca liralık telefon ele geçirildi

Meteoroloji’den yapılan açıklamada; “Bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Van Gölü Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Bitlis 32, Van 30, Muş 35 ve Hakkari 34 derece olacağı tahmin edilmektedir.” Denildi.

Muhabir: HAKAN İZGİ