Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan değerlendirmelere göre yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun hariç) ile Ağrı'nın doğusu ve Van'ın güney ve doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Van’da mevsim normallerinin üzerinde setreden hava sıcaklıkları için Meteoroloji yeni bir uyarı daha geldi. Son yılların en yağışlı yılını geçiren Van, sağanak yağışın etkisinden kurtulmazken Meteoroloji yaptığı son uyarıda öğle saatlerinden itibaren Van’ın doğu ve güney ilçelerini yeniden uyararak sel, su baskını, ulaşımda akmalara ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulundu.

Van’da 4 bin TL burs başvuruları başladı! İşte şartlar ve son başvuru tarihi Van’da 4 bin TL burs başvuruları başladı! İşte şartlar ve son başvuru tarihi

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı'nın doğusu ve Van'ın güney ve doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra güney (Çatak, Gürpınar, Başkale) ve doğu (Başkale, Saray, Özalp) ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 34°C

Az bulutlu

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN