VAN

Meteoroloji Van için saat verip uyardı: Kar geliyor!

Yeni haftaya kar yağışı ile başlayan Van için meteoroloji, sağanak yağmur ve kar yağışı uyarısı yaptı. Van ve Hakkari çevrelerinde akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve sağanak yağmurlu olması beklenirken yağışların bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir. Meteoroloji, kuvvetli yağış ile birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde don ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Abone Ol

Meteoroloji yeni haftanın güncel hava durumunu açıkladı. Van ve bölge illerinde hava parçalı ve bulutlu olması beklenirken Van’da kar kalınlığının yer yer 4 santimetreyi geçti. Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken bölgenin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgârın batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Havanın akşam saatlerine kadar Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve sağanak yağmurlu olması beklenmektedir. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin batı kesimlerde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

KARS °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

MALATYA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

7 İLDE YAĞIŞ

Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Artvin ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz'de (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin) kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, bu illerimizin 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ

İç Ege ve İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da don hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.