Meteoroloji, havanın bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteoroloji, Van için gizli don ve buzlanma uyarısı yaparken yağışların Hakkari'nin doğu ilçelerinde zaman zaman kuvvetli kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken rüzgârın doğulu ve kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli(40-60 km/sa) şekilde esmesi beklenmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyretmesi beklendiğinden, gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek rakımlı kara yolu geçitleri (Karabet, Güzeldere, Tendürek) ile şehirlerarası yollarda oluşması muhtemel yağışlarla birlikte gizli buzlanma ve don olayı gibi ulaşımda aksama oluşturabilecek risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Akşam saatlerine kadar bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli rüzgârın (40-60 km/sa) etkili olması beklendiğinden, ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, Van Gölü’nde oluşabilecek kuvvetli rüzgâr ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, güneydoğusu yer yer çok bulutlu, Hakkâri çevreleri ile Van'ın güney çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 12°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatleri ve akşam saatlerinde don ve buzlanma görülecek

ERZURUM °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 16°C

Az bulutlu

HAKKARİ °C, 9°C

Van’da yıkılmayı bekleyen ağır ve orta hasarlı bina sayısı belli oldu! Van’da yıkılmayı bekleyen ağır ve orta hasarlı bina sayısı belli oldu!

Parçalı bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Muhabir: NECMETTİN DURSUN