BÖLGE

Meteoroloji saat ve ilçe verip Van'ı uyardı!

Meterolojinin uyarıları sonrası Van ve bölge illerine kar yağmaya başladı. Meteoroloji bir son dakika uyarısı yaparak, öğlen saatlerinden sonra Van'ın kuzey ve güney ilçeleri için uyarıda bulunarak karla karışık yağmur ve sağanak yağmur uyarısı yaptı. Meteoroloji 4 ili gizli buzlanma ve don olayı gibi ulaşımda aksama karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyardı.

Abone Ol

Van ve bölge illeri için karla karışık yağmur ve sağanak yağmur uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyrederken sıcaklıkların daha da düşeceğini sağanak ve kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Meteoroloji Muş, Hakkâri ve Bitlis ile Van'ın kuzey ve güney ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve sağanak yağmurlu geçmesi beklenmektedir. Yağışların bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Van ve bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyretmesi beklendiğinden, gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek rakımlı kara yolu geçitleri (Karabet, Güzeldere, Tendürek) ile şehirlerarası yollarda oluşması muhtemel yağışlarla birlikte gizli buzlanma ve don olayı gibi ulaşımda aksama oluşturabilecek risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Van ve bölge illerinde öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli rüzgârın (40-60 km/sa) etkili olması beklendiğinden, ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, Van Gölü’nde oluşabilecek kuvvetli rüzgâr ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Muş, Hakkâri ve Bitlis ile Van'ın kuzey ve güney ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve sağanak yağmurlu geçmesi beklenmektedir. Yağışların bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.

VAN °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Van’ın kuzey ve güney ilçeleri karla karışık yağmurlu ve sağanak yağmurlu

ERZURUM °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

KARS °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

MALATYA °C, 15°C

Parçalı bulutlu

AKOM’dan Kar yağışı uyarısı geldi

Van Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışı uyarısı yaptı.

Güney ilçelerinde Kar yağışlarına dikkat

AKOM’dan yapılan açıklamada, "Bugün (Salı) öğlen saatlerinden sonra güney ilçelerimizde (Gürpınar, Başkale, Bahçesaray, Çatak ve Gevaş’ın yüksek kesimleri) kar yağışının etkili olması beklenmektedir. Yurttaşlarımızın yükseklerde kuvvetli rüzgara bağlı tipi, görüş mesafesinde azalma, düşük sıcaklıklara bağlı gizli buzlanma ve gece saatlerinde don olayı, kara yolunda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir."