TÜİK'in ağustos ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından Bakan Mehmet Şimşek'ten de bir açıklama geldi. Şimşek, "Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz. Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, "Dezenflasyon belirginleşiyor. Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 gerçekleşti" dedi. Ağustos ayında enflasyonun yüzde 2,5 olarak gerçekleştiğini söyleyen Şimşek, "Yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 gerçekleşti. Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu" açıklamasını yaptı.

Gram ve çeyreği olana uyarı! İslam Memiş ben olsam yapmam dedi Gram ve çeyreği olana uyarı! İslam Memiş ben olsam yapmam dedi

"SON ÇEYREKTE DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ"

Şimşek sözlerine şöyle devam etti: "Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz. Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Program hedeflerine ulaşma konusunda kararlılığımız aşikâr. Düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörümüzün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması önem arz ediyor."

Kaynak: CUMHURİYET.COM.TR