EĞİTİM

Meb 30 bin yeni temizlik personeli alımı yapacak! İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 30 bin yeni temizlik personeli alınacağını duyurdu. Bakan Tekin, "Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz." dedi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın pazartesi gününden itibaren okullarda 30 bin temizlik personeli istihdam hakkı tanıyacağını bildirdi

Bakan Tekin şunları söyledi: Çok tartışılıyor bu günlerde. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Önce şu konuyu netleştirelim. 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hallediyorduk.

"30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALINACAK"

Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz.

30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması şu şekilde; "Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin personel alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz. 30 bin temizlik personeli alınacak." Buna göre; 23 Eylül Pazartesi günü 30 bin personel alımı için MEB tarafından ilan yayımlanması bekleniyor.