DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit geçtiğimiz hafta Van Süleyman Şah KYK Yurdu'nda 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan asansör kazasını hazırladığı 7 soruluk önerge ile meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit Erciş KYK yurdundada bazı şikayetlerin kendilerine iletildiğinide belirterek konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

İşte DEM Parti Milletvekili Gülcan Sayyiğit'in hazırladığı soru önergesi;

Aşiret düğününde geline takılan altın miktarı dudak uçuklattı! Aşiret düğününde geline takılan altın miktarı dudak uçuklattı!

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu Van’da da ciddi bir problem. Süleyman Şah KYK Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu öğrenciler yaralandı. Erciş’te bulunan KYK yurtlarında da sorunlar var. Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Gençlik ve Spor Bakanı’na sorduk:

1- Van Süleyman Şah KYK Yurdu’nda 1 Mayıs 2024 tarihinde asansör düşmesiyle ilgili olarak Bakanlığınız harekete geçmiş midir?

2- Süleyman Şah KYK Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu 8 öğrencinin yaralanması hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

3- Süleyman Şah KYK Yurdu’nda asansör düşmesinden sonra Van’da bulunan KYK yurtlarıyla ilgili herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır? Önerge tarihine kadar neler yapılmıştır?

4- Van’ın Erciş ilçesinde bulunan KYK yurtlarında asansör arızalarının sıklıkla yaşandığı doğru mudur? Bakım ve onarım çalışmaları en son ne zaman yapılmıştır?

5- Erciş’te bulunan KYK yurtlarında yemek menüsüne riayet edilmediği doğru mudur? Öğrencilerin yemeklerle ilgili şikayetleri yurt yönetimince neden dikkate alınmamaktadır?

6- Erciş’teki KYK yurtlarında öğrenci olmayan kişilerin barındırıldığı iddiası doğru mudur?

7- Van’da bulunan KYK yurtlarının bakım ve onarımı en son ne zaman yapılmıştır? Asansör denetimleri hangi sıklıkla yapılmaktadır? Son denetim tarihi nedir?

Kaynak: Haber Merkezi