VAN

Kürtçe Blues’un usta ismi Ercan Bingöl, Van’a geliyor!

Türkiye’de Blues tarzı müziği ilk kez Kürtçe olarak icra eden ve ilk albümü olan ‘Ron’un piyasaya çıkmasından bu yana Türkiye ve Avrupa’da konserler veren şarkı yazarı ve besteci Ercan Bingöl Van’a geliyor.

Abone Ol

İlk Kürtçe slow blues tarzındaki albümü olan ‘Ron’u 2012 yılında çıkaran sanatçı ve besteci Ercan Bingöl, ikinci albümünü geçtiğimiz haftalarda çıkardı. Kürtçe Blues tarzında müzik yapan ilk sanatçı olan ve bu yönüyle dikkat çeken Bingöl, ikinci albümüne de ‘Bar’ ismini vererek şarkılarını dillendirmeye başladı. Türkiye ve Avrupa’da konserler vermeyi sürdüren Bingöl, yeni albümünden de parçaları seslendireceği büyük bir etkinlik için de Van’a geliyor. Dünyadan ve Türkiye’den önemli sanatçıları Van’a getiren Tariria Kültür Sanat ve Gastronomi Merkezi’nin davetlisi olarak 31 Ağustos’ta Van’da konsere çıkacak olan Bingöl, yeni albümünün de ilk şarkılarını Vanlı sevenleri için söyleyecek. Bingöl’ün konseri 31 Ağustos 20.00’de Tariria’da gerçekleştirilecek.

İKİNCİ ALBÜMÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Öte yandan Bingöl’ün ikinci albümü de piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi görürken, yabancı bir isim tarafından şu sözlerle yorumlanmıştı; “Bestelerinde yumuşak ve sert tınıları hemen hemen her parçasında içi içe kullanması yaşadığı coğrafyada bir Kürt olarak çalkantılı ve sancılı bir ruh haline işaret ediyor gibi… Zira yaşadığı coğrafyada ondan milyonlarca var. Belli ki başkalarının da derdini kendi müziğinde misafir etmiş… Güçlü yönleri biraz fazla güçlü gibi… Fazlaca tutkulu yani. İçsel bir yolculuk için fazla yüklü denebilir. Ercan Bingöl, blues ile Kürtçeye derinliğin, sonsuzluğun, ölümsüzlüğün sembolü olan “mavi”yi, bir başka deyişle “yas”ı, “şîn”i sunmayı dert etmiş belki de…”