GÜNCEL

Kış saati uygulamasına dönülecek mi? Bakan Alparslan Bayraktar açıkladı!

Avrupa'da kış saati uygulamasına geçmeye hazırlanılırken, Türkiye'de saatlerin geri alınıp alınmayacağı merak edilmeye başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasına değinerek duruma açıklık getirdi.

Abone Ol

Dünya ve Avrupa ülkeleri 29 Ekim'de kış saati uygulamasına geçiyor. 29 Ekim'in yaklaşmasıyla Türkiye'de de kış saati uygulamasına dönülecek mi sorusu merak edilirken konu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasına değindi.

BU YIL DA DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller, mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler."  Dünya genelinde saatler, 29 Ekim Pazar günü geri alınıyor. Türkiye'de 2016 yılında başlayan kalıcı yaz saati uygulaması bu yıl yine devam edecek. Avrupa'da 29 Ekim tarihinde kış saati uygulamasına geçildiğinde Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile ise 3'e çıkıyor.