KALP HASTALIKLARI BELİRTİLERİ!

Abone Ol

Sevgili okurlarım; bu haftaki köşe yazımızda doğuştan olan  kalp hastalıkları ile ilgili sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

 

Tüm hastalık çeşitlerinde olduğu gibi kalp hastalıklarında da erken teşhisin hayati bir önem taşıdığını belirtmek gerekir.

 

Öncelikle doğuştan kalp hastalıklarını ele aldığımızda bebeğinizde morarma, nefes alıp verirken zorlanma, nefes alış verişte sıklık ve solunumda zorlanma var ise doğuştan kalp hastalığı riski taşıyor olabilir.

 

Bebek doğmadan önce geçirilmiş bazı olgular da bebeğinizin kalp hastalığı riskini arttırır.

 

Hamilelik döneminde Annenin aldığı ilaçlar, röntgen gibi araçların kullanımı ile radyasyona maruz kalması, hamilelik dönemi geçirilen hastalıklar, alkol sigara kullanımı veya sigara içilen ortamlarda bulunması doğuştan kalp hastalıkları riskini arttırıyor.

 

Bebeğinizde saydığımız şüpheler var ise erken teşhis ve tedavi için mutlaka çocuk kalp hastalıkları uzmanına  göstermeniz gerekir.

 

18 yaşına kadar Çocukluk dönemi olarak değerlendirebiliriz.

 

Çocukluk döneminde ise; hızlı ve zorlu soluk alıp verme, morarma, çarpıntı, kalp atımının aşırı hızlı, aşırı yavaş veya düzensiz olması, kalpte üfürüm duyması, göğüs ağrısı, çabuk yorulma, aşırı halsizlik ve eklem ağrısı gibi belirtiler kalp hastalığı riski olarak görülebilir.

 

Çocuğunuzda bu tür belirtiler ortaya çıkarsa yine erken teşhis ve tedavi için çocuk doktoruna başvurmanız gerekecektir.

 

Yetişkinlerde kalp hastalığı belirtileri; kollarda ağrı, şiddetli öksürük, bacaklarda veya bileklerde oluşan şişlikler, mide bulantısı, iştahsızlık, bilinç kaybı, bayılma gibi sıralayabiliriz.

 

Özellikle kalp hastalığına neden olan; sigara kullanımı, fiziksel aktivite eksikliği, yanlış beslenme alışkanlıkları ve şişmanlık olarak sıralayabiliriz.

 

Şunu da üzülerek eklemek istiyoruz.

 

Dünya’da kalp hastalığının en hızlı artış gösterdiği bölgede yaşamaktayız.

 

Sevgili okarlarım; Kalp hastalıkları teşhislerini değerlendirdiğimiz bu yazımızın devamı olarak yeni yazımızda kalp hastalıkları ile mücadele ve hastalıktan korunmak için neler yapabilirizi ele alacağız.

 

Kalbinize iyi bakın.