Van’da Jandarma ekipleri yollarda güvenli araç kullanımı için trafik denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Van’da Jandarma ekipleri alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 3 sürücünün ehliyetine el konulurken yüzlerce araç trafikten men edildi ve yüzlerce sürücüye milyonlarca liralık ceza kesildi.

142 araç trafikten men edildi

Van Valiliğinden yapılan açıklamada; “Van İl Jandarma Komutanlığı, yol kullanıcılarına yönelik 07-14 Ekim 2024 tarihleri arasında icra edilen trafik denetimlerinde; 1.751 Yol Kullanıcısına Trafik Güvenliği Eğitimi verilirken 14.623 araç denetlendi. Denetimlerde 662 sürücü ve araca 1.564.587 TL idari para ceza tutanağı tanzim edildi, alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 3 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konuldu, 142 araç trafikten men edildi, 190 sürücüye hız kurallarını ihlal ettiğinden 1.564.587 TL idari para cezası uygulandı.

Van’da kaçakçılık operasyonu: Binlerce paket kaçak sigara ve ilaç ele geçirildi! Van’da kaçakçılık operasyonu: Binlerce paket kaçak sigara ve ilaç ele geçirildi!

Trafik güvenliğinin sağlanması ve kaza sayılarının düşürülmesi hedefli çalışmalarda; Trafik kazalarının yoğunlukla meydana geldiği yol kesimlerinin ifade edilmesi amacıyla kullanılan, belli kaza türünün yoğunlaştığı yol kesimi ve noktaların yani “Kaza Kara Noktası” olarak tabir edilen yerlerin belirlenmesi ve iyileştirilmesi önem kazanmış olup; sürekli, etkin ve yoğun trafik denetim faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. Van İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için “Huzurunuz, Mutluluğumuzdur” parolası ile çalışmalarımız artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”  denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ