Van’da Jandarma suçlulara geçit vermiyor! Van’da Jandarma suçlulara geçit vermiyor!

Hamas lideri İsmail Haniyye, 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit düşmüştü. İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas Lideri İsmail Haniyye'nin naaşı, dün Katar'a gönderilirken bugün cuma namazını müteakip, Haniyye için Doha'da cenaze töreni düzenlenlenerek Katar'da toprağa verildi. Türkiye genelinde tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılınırken Van’da da Hazreti Ömer Camii’nde Cuma namazı sonrası İsmail Haniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

“3 MAYMUNU OYNUYORLAR”

Daha sonra Hazreti Ömer Camii avlusunda toparlanan STK'lar burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Sami Tarhan; “Gazze'de tespit edilebilen ölü sayısının 40 bine yaklaştığını belirtti. Tarhan, “Enkaz altında ise 10 bin civarında Müslüman’ın temiz bedeni yatmakta. Azgın Yahudi varlığının saldırılarından etkilenerek salgın hastalık ve açlıktan ölenlerle birlikte Gazze'de gerçek ölü sayısının 85 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir. Görmüyor musunuz? Gazze'nin sizden başka tutunacağı dalı yok, sizden başka umudu yok. Onların tek umudu sizlersiniz. Zira Batılı devletler ve kurumlar aylardan beri kör, sağır ve kötürüm bir insan hakları savunucusu rolünü oynuyorlar. Mesele kendi halkların olunca dünyaya ayağı kaldırıyorlar. Ama konu Müslümanlar olunca onlar ve işbirlikçi kukla yöneticileri 3 maymunu oynuyorlar” dedi. Grup, yapılan duanın ardından alandan ayrıldı.

İSMAİL HANİYYE, KATAR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Lideri İsmail Haniyye'nin naaşı, dün Katar'a gönderildi. Katar’a getirilen Haniyye’in cenazesi, hastane morgundan alınarak İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi'ne getirildi. Bugün ise cuma namazını müteakip, İsmail Haniyye için Doha'da cenaze töreni düzenlendi.

TÜRKİYE'DEN CENAZEYE KATILAN İSİMLER

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği'nin kıldırdığı cenaze namazına; Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, siyasi partilerden temsilciler ve milletvekilleri de katıldı.

LUSAİL KENTİNDE BULUNAN MEZARLIĞA DEFNEDİLDİ

Çok sayıda yetkilinin katıldığı cenaze töreninde Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği birer konuşma yaptı. Törenin ardından İsrail karşıtı sloganlar, dualar ve tekbirlerle uğurlanan Haniyye'nin naaşı, Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL