İŞKUR TYP programı kapsamında Van’daki okullarda 6 ay geçici, süre ile istihdam edilmek üzere 270 personel alımı yapacağını duyurdu. İpekyolu, Edremit ve Tuşba’daki okullara istihdam edilecek personeller için başvurular bu akşam sona erecek. İşte şartlar ve detaylar…

İLAVE 270 PERSONEL DAHA

MEB, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında İŞKUR TYP programı kapmasında temizlik işleri için Van’da personel istihdam edecek. İpekyolu, Tuşba ve Edremit’teki okullarda istihdam edilmek üzere toplam 270 temizlik personeli alımı yapacak.

SADECE 3 MERKEZ İLÇEDE İSTİHDAM EDİLECEK

Geçtiğimiz günlerde TYP yerine uygulamaya konulan İUP programı kapsamında Van’da 2210 işçi alımı yapılan okullara ilave 270 personel daha eklendi. Bu kapsamda Van İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerindeki okullarda 6 ay geçici süre ile toplam 270 işçi alımı da yapılacak.

TYP’YE BAŞVURU ŞARTLARI

T.C vatandaşı olmak,

19 yaştan gün almış olmak,

Hane gelirinin asgari ücretin 1.5 katını (25.503 TL) aşmamak,

Emekli ve malul aylığı almamak

Öğrenci ve SGK'lı olmamak(İSTEĞE BAĞLI VE TARIMSAL FAAL. HARİÇ),

Öğrenci olmamak (Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencileri hariç),

Aynı adreste ikamet eden başvuru sahiplerinden yalnızca bir tanesi programa katılamazlar,

Psikolog ve yazar Gündüz Vassaf Van’da okurlarıyla bir araya gelecek! Psikolog ve yazar Gündüz Vassaf Van’da okurlarıyla bir araya gelecek!

TYP'de süresi dolanlar (27.09.2017 tarihinden itibaren 9 ay TYP’den faydalananlar programa katılamazlar),

BASVURU ŞEKLİ

Toplum Yararına Program (TYP) başvurular il müdürlükleri, hizmet merkezleri, İŞKUR E-Şube, E Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılacak. Ayrıca; https://esube.iskur.gov.tr web adresi üzerinden iş arayan kullanıcı girişi yapılarak TYP başvuru bölümünden Van Çalışma ver İş Kurumu Müdürlüğü seçilerek kayıt olunabilir.

Kaynak: HAB