GÜNCEL

İran vatandaşları için büyük kolaylık: Cumhurbaşkanlığı seçimi için Van’da sandık kurulacak!

28 Haziran'da İran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Van’da bulunan İran vatandaşları için büyük kolaylık… İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından İran yeni Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. 28 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Van’da da İranlı vatandaşların oy kullanabilmeleri için sandık kurulacak.

Abone Ol

Geçtiğimiz ay helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü sonrası İran’da 28 Haziranda Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Van TSO başkanı Necdet Takva, Van’da bulunan İranlı vatandaşlar için Van'da oy kullanma sandığının kurulacağını açıkladı.

İran 28 Haziran’da yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. Bu kapsamda Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van’da bulunan İranlı vatandaşlar için Van TSO’da oy kullanma sandığının kurulacağını açıkladı.

Van TSO başkanı Necdet Takva yaptığı açıklamada; “Şehrimizde bulunan İran İslam Cumhuriyeti vatandaşlarının, 28 Haziran 2024 Cuma günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmalarını teminen, Van TSO’da oy kullanma sandığı kurulacaktır. Odamızın İran ile geliştirdiği iletişimin sonucu olarak, İran konsolosluğuna, Van Valimiz Ozan Balcı’ya, Van TSO İran danışmanımız Samad Poursoltan’ye teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.