GÜNCEL

İkinci el otomobil fiyatları düşecek mi? İşte ikinci elde ortalama fiyatlar

İkinci el araç fiyatları eylül ayında geriledi. Yüksek faiz oranları otomobil piyasasına yansımaya devam ediyor. Kredi kullanımı düştüğü Eylül ayında ilanların ortalama fiyatı 684 bin 94 lira olarak belirlendi.

Abone Ol

Mevduata yönelim nedeniyle araç alanların sayısı azalıyor. Talep düşünce fiyatlarda da değişim sınırlı kalıyor. Bir ikinci el araç ilan sitesinin verilerine göre fiyatlarda reel düşüş sürüyor. Geçen ay enflasyondan arındırıldığında fiyatlar ağustosa göre yüzde 2,44 geriledi. Raporda, "Bu düşüşün yılın son üç ayında da süreceği tahmin ediliyor." tespiti yapıldı

ORTALAMA FİYAT BELLİ OLDU

Eylül ayında ilanların ortalama fiyatı 684 bin 94 lira olarak belirlendi. 500 bin liraya kadar olan araçların toplam ilana oranı yüzde 3,3 azaldı. 1 milyon lira ve üzeri araçların toplam ilandaki payı yüzde 2,3 arttı. Genç araçlara talep daha eski araçlara göre yüksek olmaya devam etti. Yılın son aylarında sıfır araç kampanyalarının hızlanması bekleniyor. Talebin de daha çok yeni araçlara kayacağı düşünülüyor. Bu nedenle ikinci el pazarında hareketliliğin düşebileceği belirtiliyor.