AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem meydana geldi AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem meydana geldi

ŞEHRİVAN HABER - Van'ın en önemli zenginliklerinden biri olan Van Kahvaltısı, kentin en güçlü markası olmayı sürdüürken bu markadan faydalanmak isteyenlerin fırsatçılıkları da sürüyor.

2014 yılında dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekorunu kıran Van'da, o tarihten sonra Van Kahvaltısı kentin yükselen değeri olurken kahvaltı ile ilgili adımlar ardı ardına atıldı. Hem kahvaltı hem de kahvaltıya konu olan ürünler coğrafi işaretler de alarak markalaştı. Kentteki kahvaltı mekanlarının sayısı ciddi oranda artarken bu popülerlikten faydalanmak isteyen bir çok işletme Van dışında da Van Kahvaltısı adıyla kahvaltı servis etmeye başladı.

Zaman zaman farklı şehirlerdeki Van Kahvaltısı sunumlarına eleştiri gelirken, Van Kahvaltısı bir kez daha tepki alacak bir tartışmaya konu edildi.

Sosyal medya platformu X'te yapılan bir paylaşımda Alaçatı'da Van Kahvaltısı adıyla sunulan kahvaltı öğünü için 8300 TL ödendiği paylaşımı yapıldı.

O paylaşım sonrası sosyal medyada fiyatlandırmaya tepki yağarken işletmenin fahiş fiyat uygulamasına tepki yağdı. Bir çok kullanıcının da yorum yağdırdığı paylaşım üzerine bazı kullanıcılar, "Van Kahvaltısı yapmak için Van'a gitsen daha az para öderdin" şeklinde yorumlar da yaptı.

İşte o paylaşım:

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ