SAĞLIK

Her mutfakta bulunması geren 2 besin: Birlikte tüketince C vitamini takviyesine dönüşüyor

Her mutfakta bulunan limon ve zencefil, birlikte tüketildiğinde C vitamini bombasına dönüşüyor. Bu iki faydalı besin, özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor ve vücudu hastalıklara karşı koruyor.

Abone Ol

Limon ve zencefil bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklerle doludur. Limonlar, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan güçlü bir antioksidan olan C vitamini açısından zengindir.

Düzenli olarak C vitamini tüketimi soğuk algınlığının süresini ve şiddetini azaltabilir. Öte yandan zencefil, güçlü anti-inflamatuar ve antioksidan etkilere sahip biyoaktif bir bileşik olan gingerol içerir. "The International Journal of Preventive Medicine" dergisinde yayınlanan araştırma, zencefilin bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Limon ve zencefili bir çayda birleştirmek sadece lezzeti artırmakla kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici besinlerin bir karışımını da oluşturur.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ İYİLEŞTİRMEYE YARDIMCI OLUR

Sık sık sindirim sorunları yaşıyorsanız, limon ve zencefil çayı sizin yeni en iyi arkadaşınız olabilir. Hem limon hem de zencefil, yüzyıllardır sindirime yardımcı olmak ve gastrointestinal sorunları gidermek için kullanılmıştır. Limon suyu, yiyecekleri parçalamak ve sindirime yardımcı olmak için gerekli olan karaciğerdeki safra üretimini uyarır. Limon suyu hazımsızlık ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Zencefil rahatsızlık ve şişkinlik gibi semptomları da azaltabilir.

KİLO KAYBINI DESTEKLER

Birkaç kilo fazladan vermek istiyorsanız, günlük rutininize limon ve zencefil çayı eklemek yardımcı olabilir. Hem limon hem de zencefil kilo kaybı ve iyileştirilmiş metabolik sağlık ile ilişkilendirilmiştir. Limonlar düşük kalorili ve yüksek liflidir, bu da kendinizi tok ve tatmin olmuş hissetmenize yardımcı olabilir. Limonlarda bulunan polifenollerin kilo alımını azalttığı ve insülin direncini iyileştirdiği yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Öte yandan zencefil metabolizmanızı hızlandırabilir ve yağ yakımını artırabilir.

MİDE BULANTISINI ÖNLER

Hızlı rahatlama için biraz limon ve zencefil çayı yudumlayın. Hem limon hem de zencefil, mide bulantısını yatıştırmaya yardımcı olabilecek mide bulantısı önleyici özelliklere sahiptir. Limon, mide asitlerini nötralize edebilen ve mide bulantısını giderebilen sitrik asit içerir. Zencefil, yüzyıllardır mide bulantısı ve hareket hastalığı için doğal bir çare olarak kullanılmıştır.

İLTİHABI AZALTMAYA YARDIMCI

Kronik iltihap, kalp hastalığı, diyabet ve kanser dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. Neyse ki limon ve zencefil çayı iltihabı azaltmaya ve kronik hastalık riskinizi düşürmeye yardımcı olabilir. Limon, anti-inflamatuar etkileri olduğu gösterilen limonen ve hesperidin gibi bileşikler içerir. Yapılan bir çalışma limon polifenollerinin vücuttaki iltihap belirtilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Zencefil, iltihabı ve oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olabilen güçlü bir iltihap önleyici bileşik olan gingerol içerir. "Food & Function"da yayınlanan bir çalışmaya göre, zencefil takviyesi osteoartritli hastalarda iltihap belirtilerini önemli ölçüde azaltabilir.