Yeni Zelanda’daki bir havalimanında, yolcu bırakma alanına asılan ve vedalaşma sarılmasına 3 dakika sınır getiren tabela tartışmalara yol açtı. Güney Adası'nda yer alan Dunedin kentinde, kalabalığın azalması adına alınan güvenlik önlemleri kapsamında kucaklaşmalara sınır getirildi.

Dunedin Havalimanı'na asılan tabelada, "Maksimum kucaklaşma süresi 3 dakikadır. Daha sevgi dolu vedalar için lütfen otoparkı kullanın" ifadelerine yer verildi. Dunedin Havalimanı Genel Müdürü Dan De Bono, ulusal yayın kuruluşu Radio New Zealand'a (RNZ) yaptığı açıklamada, tabelayı '20 saniyelik bir kucaklamanın aşk hormonu oksitosin patlamasına yeteceğini gösteren bilimsel çalışmayı' örnek göstererek savundu.

Fetullah Gülen'in yerine geçecek 3 isim belli oldu! İşte konuşulan o isimler Fetullah Gülen'in yerine geçecek 3 isim belli oldu! İşte konuşulan o isimler

Diğer yolculara da sarılmak için 'fırsat verilmesi gerektiğini' söyleyen Dan De Bono, bu süreyi denetlemek için özel bir 'sarılma polisi' birimi oluşturulmayacağını söyledi. De Bono, "Havaalanları duyguların merkezidir... Çalışanlarımız yıllar içinde ilginç şeyler gördüler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DUVAR