İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in öldürüldüğünü duyurdu. Deif'in 13 Temmuz'da Han Yunus'ta öldürüldüğü ancak ölümünün ancak teyit edildiği kaydediliyor. İsrail ordusu, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın en tanınmış komutanlarından Muhammed Deif'in bu ay Gazze'ye yapılan bir hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. Hamas'tan ise konuyla alakalı bir açıklama gelmedi.

İSRAİL GEÇEN GÜNLERDE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, DEİF HEDEF ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Narin Güran cinayetinde soruşturmanın seyrini değiştirecek iddia! Narin Güran cinayetinde soruşturmanın seyrini değiştirecek iddia!

İsrail, geçtiğimiz günlerde Han Yunus'taki El Mevasi bölgesine bir saldırı düzenlemiş ve en az 90 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail ordusu o gün, saldırıda Muhammed Deif'in hedef alındığını açıklamıştı.

GAZZE TÜNELLERİNİN MİMARI

Savunma Kuvvetleri'nden yapılan duyuruda Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'in 13 Temmuz'da gerçekleşen hava saldırısında öldürüldüğü ifade edildi. 7 Ekim saldırılarının planlayıcısı olarak adı geçen Deif, Gazze tünellerinin mimarı olarak biliniyor.

"ÖLÜMÜ SON SAATLERDE TEYİT EDİLDİ"

İsrail ordusu, savunma teşkilatının son iki haftadır hava saldırısının Deif'i öldürdüğünden emin olduğunu; ancak Deif'in ölümünü kesin olarak teyit eden ek istihbaratı ancak son saatlerde aldıklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ