Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar öldürüldü mü? İlk açıklama geldi Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar öldürüldü mü? İlk açıklama geldi

Yahya Sinvar'ın İsrail tarafından şehit edilmesinin ardından Hamas'ın başına kimin geçeceği henüz belli olmazken uluslararası medya, bazı isimleri ön plana çıkarsa da Hamas'ın başına Sinvar'dan da sert birinin geçebileceği konuşulurken bütün oklar o ismi işaret ediyor. İşte Hamas'ın olası yeni lideri…

Yahya Sinvar'ın İsrail tarafından şehit edilmesinin ardından Hamas'ın başına kimin geçeceği belirsizliğini koruyor. Cambridge Üniversitesi'nde Orta Doğu'da uluslararası ilişkiler alanında ders veren Roxane Farmanfarmaian ise, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, Yahya Sinvar'ın yerini alabilecek olası liderlerden bazılarının ondan daha sert olduğunu söyledi.

İşte Yahya Sinvar’ın yerine geçecek olası isimler;

İsrail ile yapılan savaşın en kritik aşamasında boşluğu doldurabilecek isimler arasında birçok isim bulunurken o isimlerin başında; Sinvar'ın kardeşi Muhammed Sinvar, Hamas'ın siyasi bürosunun kıdemli üyesi Musa Ebu Marzuk, Hamas'ın kurucu üyelerinden Mahmud el-Zahar ve 2006'dan 2017'ye kadar Hamas'a liderlik eden Halid Meşal var.

Halid Meşal

Sinvar'ın yerine geçebilecek isim ise henüz belirsizliğini koruyor. İsrail askerleri, 16 Ekim tarihinde Gazze'de Hamas'la çatışmaya girmiş, çatıştıkları bir kişinin de Sinvar olduğunu duyurmuştu. Ölenler arasında Sinvar'ın olduğu ise, yapılan DNA testi sonucu ortaya çıkarılmıştı. İsrail'in elinde, Sinvar'ın İsrail hapishanesinde geçirdiği dönemde alınmış DNA örnekleri bulunuyordu.

Kaynak: HABER 7.COM