DÜNYA

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın otopsi raporu ortaya çıktı!

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde 16 Ekim’de İsrail askerleriyle girdiği çatışmada şehit olan Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın otopsi raporu ortaya çıktı. Sinvar’ın başından vurulduğu, naaşında çok sayıda şarapnel parçası bulunduğu, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı kaydedildi.

Abone Ol

Gazze Şeridi'nde İsrail askerleriyle kahramanca savaşarak şehit düşen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın naaşı üzerinde otopsi yapan İsrail makamları, bulguları medya ile paylaştı.

İsrail medyasından derlenen bilgilere göre; Yahya Sinvar’ın naaşını ele geçiren İsrail ordusu Gazze’den çıkararak Tel Aviv’deki Abu Kabir Adli Tıp Enstitüsü’ne nakletti. Sinvar’ın vücut bütünlüğü bozularak otopsi ve testler yapıldı. Hamas lideri Sinvar’ın 69 kilogram ağırlığında olduğu ölçüldü. Açlık çekmediği ve normal düzeyde beslendiği belirlendi. Sinvar’ın herhangi bir sağlık sorunu olmadığı kaydedildi.

Sinvar’ın şehadetine kafadan isabet eden kurşunun neden olduğu bildirildi. Ayrıca vücudunda mermiler de dahil olmak üzere çok sayıda kurşun izinin bulunduğu anlaşıldı. Sinvar’ın otopsisi tamamlandıktan sonra gizli bir depoya taşındı.

PAZARLIK İÇİN KULLANACAKLAR

Şehit Sinvar’ın naaşının Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edilmeyip, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerde pazarlık kozu olarak kullanılacağı değerlendiriliyor.

ÇATIŞMA NASIL YAŞANDI

İsrail askerî makamlarının Sinvar suikastına ilişkin ilk soruşturmasına göre, 16 Ekim Çarşamba günü Refah şehrinin Tal as-Sultan mahallesinde hiçbir istihbarata dayalı olmaksızın ve Yahya Sinvar olduğu bilinmeksizin 3 Filistinli mücahidle karşılaşıldı.

Saat 10.00’da 450’nci Tabur’dan bir İsrail askeri, Refah’taki bir binaya girip çıkan şüpheli kişiyi tespit etti. İşgalciler binaya ateş açtı.

Saat 15.00’te işgalci güçler, dron kullanan ve evlerin arasından geçen 3 Filistinliyi tespit etti. İkisi kamufle olmuştu. Tahminlere göre, ona sahayı açmak için Sinvar’ın önünden gitmişlerdi.

İşgalci teröristler, yaralı mücahitlere ateş açarak dağılmaya başladı. İki mücahit bir binaya girerken, Sinvar vuruşa vuruşa diğer binaya girdi. Mücahidlerin saklandığı binaya tankla ateş açıldı. Sinvar yalnızdı. Binanın ikinci katına çıktı. Buradan İsrail askerlerine mermi sıktı, el bombası attı. İsrail askerleri binaya yaklaşamadı. Tank bu kata da mermi attı. Ardından işgalciler Sinvar’ın bulunduğu noktaya iki el bombası attı.

Dron operatörü, odada eli yaralı ve yüzü peçeli bir figürün oturduğunu gördü. Figür, planörün kendisine yaklaştığını gördü ve sol eliyle bir parça tahta alıp ona fırlattı. Ardından binaya bir top mermisi daha atıldı. Bu atışın ardından Yahya Sinvar, beton yığınının altında kaldı.

Ertesi sabah İsrailli teröristler söz konusu binaya girdi ve naaşı incelediklerinde Sinvar’a benzerliğini gördü.

Yapılan DNA testinde, şehidin naaşının Yahya Sinvar'a ait olduğu belirlendi.