GÜNCEL

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin suikaste uğradığı bina görüntülendi

İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olan Telegram hesapları, Heniyye'nin Tahran'da hedef alındığı binayı paylaştı. Paylaşılan binada, yeşil örtü detayı dikkati çekti.

Abone Ol

Hamas Lideri İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Heniyye'nin hayatını kaybetmesinin ardından suikaste yönelik tepkiler sürerken, yeni detaylar gündeme gelmeye başladı. İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olan Telegram hesaplarından Heniyye'nin bulunduğu binanın görüntüleri paylaşıldı. Konuya dair detaylara ulaşan New York Times, bilgilerin doğruluğunu teyit ettiğini açıkladı.

6 KATLI BİNA: HÜKÜMET TÖRENLERİ İÇİN KULLANILIYOR

New York Times, hasarılı binanın fotoğrafını paylaşırken akabinde ise İranlı bir yetkilinin açıklamalarına yer verdi. Gazeteye konuşan ve ismini vermekten kaçınan yetkili de görüntüleri doğruladı. Fotoğraf, başkent Tahran'ın kuzeyindeki lüks Zafaraniyeh semtinde bulunan altı katlı bir binayı gösteriyor. Binanın hükümet törenleri için kullanılan Saadabad Sarayı'nın bitişiğinde olduğu ifade edildi.

YEŞİL ÖRTÜ DETAYI

New York Times, binanın konumuna dair detayları da paylaştı. Konumun, Tahran'ın kuzeyinde gerçekleşen patlamaya dair gelen ilk bilgilerle tutarlı olduğu ortaya konuldu. Fotoğrafta yer alanın binada bir bölümün yeşil örtüyle kapatıldığı görülürken, örtünün hasar alan yer için kullanıldığı belirtildi. Birinci katın çatısında ise enkaz parçaları görüntülendi.

25 TEMMUZ'A DAİR GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

25 Temmuz'da Amerikan teknoloji şirketi Maxar tarafından çekilen aynı binanın uydu görüntüsünde ise bir hasar ve yeşil branda olmaması dikkati çekti. NYT'nin haberinde, "Bu durum hasarı gösteren fotoğrafın daha yakın zamanda çekildiğini düşündürüyor." ifadeleri yer aldı.