ŞEHRİVAN ÖZEL HABER

İran ile turistik ilişkileri önemseyen illerin geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gösterdiği İran’ın en önemli fuarlarından birisi olan Uluslararası Tahran Turizm Fuarı kapılarını açtı. 29 Ocak-1 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleşen ve bu yıl 15’incisi düzenlenen fuar pandemi sonrası yoğun bir katılımla start aldı. Her yıl İran’dan yüzlerce, yurt dışından da 50’nin üstünde yabancı katılımcının yer aldığı fuar İran’daki en önemli fuarlardan birisi olarak kayda geçerken fuara Van’dan yalnızca bir kuruluş katıldı.

VAN’DAN YALNIZCA VAHATUDER VAR!

İran’ın Van’a olan önemli katkısına rağmen kentteki birçok kurum, kuruluş fuara katılım konusunda eksik kalırken Van adına daha önce de önemli girişimler yaparak adından söz ettiren Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER), fuara katılım sağladı. Van’ın tanıtımındaki en önemli fuarlardan birisi olarak görülen fuarda yer alan yönetim kurulu başkanı Abdullah Tunçdemir, bu fuara ve İran ile ilişkilere dair de önemli açıklamalar yaptı.

TUNÇDEMİR: VAN’IN BU FUARLARDA GÖRÜNÜR OLMASI LAZIM

Fuarda ile ilgili konuşan Tunçdemir: “İran’daki en önemli fuarlardan birisi olan 15. Uluslararası Tahran Fuarı’na katılım sağladık. Gönül isterdi ki burada Van’dan çokça kurum, kuruluş ve turizm camiasından isimler olsun. Ama biz VAHATUDER olarak yalnızız. Hatta Van değil, diğer illerden de katılım yok. Diğer illerin katılmaması çok yadırganacak bir durum değil ama bir dönem milyona yakın turist ağırlayan şehrimiz için bu fuarlarda görünür olmak, dikkat çekmek çok önemlidir.” Dedi.

“İRAN’DAKİ TÜM FUARLARDA OLMALIYIZ”

Tunçdemir, kentin fuar ve benzeri alanları ihmal etmemesi gerektiğinin altını çizerek: “İran’ın Van ekonomisine etkisini pandemi döneminde tecrübe ettik. İranlı turistlerin gelmemesi Van’ı ekonomik olarak çok sarstı. Van, İranlı turistlerin bu ilgisini ve alakasını kazanmak için çok uğraştı. Ama bu bir kerelik değildir. Bu sektörün ilgisi hep canlı tutulmalı. Yatırımlar bu yönüyle yapılmalı. Orta ve uzun vadeli politikalar geliştirilmeli. Sadece İran için değil, diğer ülkeler için de bu böyle. Bunun gibi fuarları hiç kaçırmamamız lazım. Biz bu anlamda eksik kalmamak için geldik. Van’ı temsil etmeye çalışıyoruz. Her standa uğrayıp Van’ı anlatıyoruz. Ama bu sadece bizimle olacak gibi değil. Kent olarak varlığımızı hissettirmeliyiz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim