Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok! Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok!

Türkiye'nin en büyük gölleri arasında bulunan Uluabat Gölü, ortasındaki ada satışıyla sık sık gündem oluyor. Daha önce 2008 yılında da satışa çıkarılan adanın fiyatı sosyal medyada gündem oldu.

Dudak uçuklatan fiyata satışa sunulan ada Bursa Uluabat Gölü'nün ortasındaki ada, Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü ilan edilen Eskikaraağaç köyünün 2 kilometre açıklığında bulunuyor.

FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

Ünlü emlak sitesinde bir emlakçı aracılığı ile yayımlanan ilanda, adanın tekrardan satışta olduğu duyuruldu. Ayrıca ilanın açıklamasında, Uluabat Gölü içinde olduğu ve 45.000 metrekarelik zeytinlik olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra yatırımlık olduğu ifade edildi.

10 Ağustos 2024 tarihinde ilana koyulan adanın metrekare fiyatı, 2 bin 556 TL olarak açıklandı. Tamamı ise, 115 milyon TL olarak belirtildi.

BİNA YAPIMINA İZİN YOK

Türkiye'nin 1994 senesinde kabul ettiği Ramsar Sözleşmesi kapsamına dahil olduğu bilinen adeta dev adada, bina yapımına izin verilmediği ifade edildi.

Ayrıca Uluabat Gölü'nün ortasındaki adada bungalov tarzı yapıların yapılabileceğinden bahsediliyor.

Editör: Zenün Yeşil