Yaşam

Vanlılar isyanda: Bu çıkmaza artık son verin!

Van'da son dönemlerin en büyük problemi haline gelen trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hale geldi. Kentte bugün vatandaş adeta isyan etti.

Abone Ol

ŞEHRİVAN HABER - Van'da son bir kaç gündür etkili olan yağışlar sadece sele neden olmazken kentin trafiğini de alt üst etti. Her yağıştan sonra kilitlenen Van trafiği bugün de vatandaşların gününü kabusa çevirdi.

Kentleşme ile ilgili sorunları her geçen gün daha da büyüyen Van'da trafik çilesi büyük bir sorun olmayı sürdürüyor. Şehirin sıkışıp kaldığı belli başlı caddelerde normal zamanlarda akmayan trafik okulların açılması sonrası tam anlamıyla kabusa dönerken bugün etkili olan yağmur sonrası şehir adeta kilitlendi. Vatandaşlar saatlerce çıkamadığı trafikte adeta isyan ederken: "Bu çıkmaza artık son verin" diye isyan etti.

Yağışlar sonrasında trafiğe çıkan vatandaşlar bugün Van cadde ve sokaklarında adeta mahsur kaldı. Sadece şehir merkezinde değil şehrin dört bir yanında trafik çilesi oluşurken vatandaş sosyal medyada binlerce mesaj ile duruma tepki gösterdi.

İşte o yorumlardan bazıları Mehmet Kaya: "Van'ın merkezindeki tüm sokak ve caddelerinde trafik böyle tıkanmış durumda 5 dklık yolu 45 dkda ancak alabiliyoruz Bu çıkmaza son vermeyi düşünüyor musunuz sayın Abdullah Zeydan." Muhsin Furat: Van caddelerinde trafik kilitlenmiş durumda. Van’da üretim yok, paranın değerlendireleceği likit varlıklar (faiz, gayrimenkul, otomotiv) olunca bilhassa parayı arabaya yatıranlar, araba ellerinde kaldı. Tıpkı şuan trafikte kaldığı gibi. Hüsamettin Bucak: Valla bu memlekette çok yazık! Her sağanak yağışta hayat duruyor, trafik yürümüyor. Hiçbir şey yapamıyorsan, belirli noktalara görevli bırak. Yolcusu olan var, hastası olan var. Bu memleket bu kadar sahipsiz olmamalı. Yeter artık yeter. Burhan İnan: Şehrin merkezi üç tane paralel caddenin arasında sıkışmış kalmış 2 dakikalık yola 40 dakikada ulaşamıyoruz. Kentin genişlemesi ile alakalı bilinç yok bununla ilgili siyasi anlamda bir hayal kurup gerçekleştirmek isteyen de yok. Faruk Görünüş: Her sokağında her caddesinde neredeyse insan sayısı kadar otomobil bulunan Van'da araç kullanmak imkansız hale gelmek üzere. İpekyolu ve tuşba ilçelerinin bazı alanlarında yapılaşma ve ruhsatlandırma durdurulmazsa, cazibe merkezleri uzaklaştırılmazsa ve şehir genişletilmezse buna ne kanalizasyon altyapısı, ne de yağmur suyu altyapısı dayanır. Olası bir depremde bırakın yardımların ulaşmasını, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak iş makineleri yerinden dahi kıpırdayamaz. Bunlar şehri güzellemekle çözülecek sorunlar değil. Radikal kararlar alınmazsa Van birkaç yıl içerisinde yaşanamaz bir kent haline gelir. Müslüm Erbay: Trafik Çilesi Vanımızın birinci sorunu olarak devam ediyor. Bu konuda cil bir master trafik planı lazım. Yoksa önümüzdeki yıllarda şehir yaşanmaz hale gelecek.