Kilise ve jamatunun tarihinde önemli dönüm noktaları bulunuyor. 1457 tarihli el yazması bir kitaba göre, yapıların dekorasyonu Başpapaz Kirakos tarafından gerçekleştirilmiş. 1651 yılında ise dönemin Hakkari Beyi Hüsrev Şerif'in yönetimi altında, Katogikos Philippe'nin desteğiyle ve Vardapet Kirakos'un piskoposluğu döneminde kapsamlı bir onarımdan geçmiş.

Doğu-batı doğrultusunda uzanan dikdörtgen planlı yapının en dikkat çekici özelliklerinden biri, batı cephesindeki anıtsal girişi. Portal üzerindeki kabartmalarda iki süvarinin mücadelesi ve melekler tarafından taşınan bir tahtta oturan Tanrı figürü bulunuyor. Tanrı tasvirinin omuzlarında güvercinler, ayaklarının altında ise aslan figürleri yer alıyor.

Kare planlı jamatun bölümü çapraz tonozla örtülü olan kilise, merkezi kubbeli ve haç planlı olarak inşa edilmiş. Yapının tamamında düzgün kesme taş kullanılmış. Beş kemerli apsisi ve yanlarındaki papaz hücreleriyle dikkat çeken yapı, 1966 depreminde ciddi hasar görmüş. Günümüzde merkezi kubbe ve haç kollarının örtüleri yıkık durumda olan kilisenin, eski fotoğraflardan yüksek bir kasnak ve konik bir külahla vurgulandığı anlaşılıyor.