Yaşam

Van’da turistler için yeni hizmet!

Van’ın ekmek kapısı haline gelen Kapıköy’de eksiklikleri bitirecek yeni bir proje yapılacak. Sosyal tesis eksikliği, Kapıköy Sınır Kapısı’nda en büyük eksiklik olarak görülürken, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada sınır kapısında tesis yapılacağının müjdesi verilmişti. İşte, Kapıköy’de yapılacak sosyal tesis projesinin detayları…

Abone Ol

2019’da modernize edilip yeni yüzü ile kullanılmaya başlayan Kapıköy Gümrük Kapısı’ndaki değişim sürüyor. Turistler için Kapıköy Sınır Kapısı'na yapılacak olan sosyal tesis projesinin detayları belli olurken gümrük kapısının hemen yanında yapılacak olan sosyal tesis o alanla ilgili büyük sıkıntıları bertaraf edecek şekilde planlandı.

SIK SIK ELEŞTİRİ KONUSU OLUYORDU Geçtiğimiz aylarda transit geçişe açılan Kapıköy sınır kapısında sıkça tekrarlanan alt yapı eksiklikleri gümrük kapısı ile ilgili sorun oluşturuyordu. Bu sıkıntılar kente gelen turistler için de ciddi sorunlar oluşturuyor ve sık sık eleştiri konusu oluyordu.

KAPIKÖY’E YAPILACAK SOSYAL TESİS PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU Kapıköy’de yıllardır eksikliği yaşanan sosyal tesisler için süreç işlerken, Kapıköy sınır kapısında yapılacak projenin detayları belli oldu. Gümrük kapısının hemen yanımda konumlandırılacak olan sosyal tesis o alanla ilgili büyük sıkıntıları bertaraf edecek şekilde planlandı.

Merakla beklenen sosyal tesis 878.5 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Tesisin içerisinde market, restoran, mescit ve WC olacak. Ayrıca tesisin yapımına gelecek yıl başlanacak.

KAPIKÖY’DEKİ EN BÜYÜK EKSİKLİK OLARAK GÖRÜLÜYORDU Türkiye’yi İran’a bağlayan Kapıköy Sınır Kapısı ülkeye ve Van’a katkı sağlamayı sürdürürken, her yıl yüzbinlerce kişinin geçiş yaptığı sınır kapısında oturacak yer olmadığından yığılmaların yaşanması, herhangi bir kafe ve restoranın olmaması, WC eksikliği sık sık gündeme gelen konuların başında her alıyordu.