YAŞAM

Van’da gezilecek 15 muhteşem yer

Doğunun incisi olarak bilinen Van’ın her yıl yüz binlerce turiste ev sahibi yapıyor. Bir birinden muhteşem doğa manzaraları, tarihi yapıların bulunduğu Van’da sizler için gezilecek 15 muhteşem yer listeledik. Van’da gezilecek 15 muhteşem yer…

Abone Ol

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve ön plana çıkan benzersiz kültürü ile Türkiye’nin en turistik şehirlerinden biri olan Van ziyaretçilerini büyülüyor. İşte Van’ın ziyaretçilerini büyüleyeceği 15 muhteşem yer…

1. Van Gölü Türkiye’nin yüzölçümü en geniş gölüdür. Aynı zamanda, Van Gölü dünyadaki en geniş sodalı gölü olarak da bilinen göl eşsiz manzarasıyla turistleri adeta büyülüyor

2. Vanadokya Peri Bacaları Van’ın Başkale ilçesinde bulunan ve Kapadokya yöresindeki peri bacaları ile oluşum yönünden benzerlik gösteren peri bacalarının bulunduğu alan vanadokya olarak biliniyor. Buradaki volkanik yiğit Dağı’nın püskürttüğü kayaçların aşınmaları sonucunda meydana gelen oluşumlar, güzel görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

3. Başkale travertenleri Van’ın Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale’yi andıran görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alan travertenler, ziyaretçilerini adeta kendine hayran bırakıyor.

4. Akdamar Adası Ve Kilisesi Van Gölün’ün ortasında Ermeni Kralı I.Gagik tarafından inşa edilen ve Surp Harç Kilisesi ismi ile de anılan Akdamar Kilisesi Van’da yapılan tarihi ve kültürel seyahatlerin vazgeçilmez noktalarından biri oluyor.

5. Çarpanak Adası Tuşba ilçesinin Çitören Mahallesi açıklarında yer alan Çarpanak Adası, üzerindeki Ktouts Manastırı, ilkbaharın gelmesiyle açan endemik türler arasındaki ters lalelerle doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor.

6. Edremit Kız Kalesi Seyir Terası Edremit Kız Kalesi Seyir Terası 3 bin yıllık geçmişiyle Van’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

7. Toprakkale Van Toprakkale, Türkiye'nin Van ilinde bulunan bir Urartu kalesidir. I. Rusa döneminde inşa edilmiş olan kale Van manzarası ile turistlerin uğrak noktası oldu.

8.Erçek Gölü Kuş cenneti olarak bilinen Erçek Gölü, flamingo başta olmak üzere pek çok kuşun yaşam alanıdır. Bu sebeple dünyanın her yerinden kuş gözlemcileri tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

9. Muradiye Şelalesi Van’ın doğusunda ve Muradiye ilçesinde yer alan, ismini bulunduğu ilçeden alan Muradiye Şelalesi Van’da mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Muradiye Şelalesi Van Gölü’nü besleyen en önemli kaynaklardan biridir.

10. Hoşap Kalesi Van’ın Gürpınar ilçesinde yer alan ve ziyaretçilerine muhteşem bir deneyim yaşatan Hoşap Kalesi, 1643 yılında inşa edilmiştir. İnşa edildiği yıldan beri şehrin en önemli tarihi yapılarından biri olmuştur.

11. Van Kalesi Türkiye’nin doğusunda yer alan ve nefes kesici bir manzaraya sahip olan Van Kalesi Urartular döneminde inşa edilmiştir. Van Gölü’nün yanında yer alan Van Kalesi 9. yüzyıla kadar uzanan köklü tarihi ile Van şehrinin en dikkat çekici yapılarından biridir.

12. Van Müzesi Urartu eserleri bakımından "dünyanın en zengin müzesi" olarak nitelendirilen ve ziyarete 2019'da açılan Van Müzesi, kentin turizmine katkı sunuyor.

13. Hüsrev Paşa Camii Hüsrev Paşa Camii Van’ın en önemli eserlerinden biridir. Van Kalesi’ne yakın olan Hüsrev Paşa Camii Van Beylerbeyi Köse Hüsrev Bey döneminde yaptırılmıştır.

14. Van Kedisi Evi Van’ın en dikkat çekici yerlerinden biri olan Van Kedisi Evi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bir yapıdır. Beyaz tüyleri ve değişik renkteki gözleri ile kendine has farklı bir kedi ırkı olan Van kedileri, önerilen en güzel yerlerden geliyor.

15 Ayanis Kalesi Van gölünün üzerinde 250 metre yüksekte bulunan ve hem manzarası hem de köklü tarihi ile önemli bir turistik destinasyon olan Ayanis Kalesi, Urartu Krallığı’nın son kalesidir.