ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz haftalarda 2025 yılında gerçekleşecek olan 8. Olağan Genel Konrge'nin startını veren ve kongre takvimini başlatan Ak Parti'de flaş gelimeler yaşanıyor.

Ak Parti'nin 8. Olağan Genel Kongresi için hazırlıklar başladı. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kongre takvimini belli eden AK Parti'de yol haritası belirlenirken bir takvim de oluşturdu. Ekim ayına kadar ilçelerde ve illerde değişiklikler yapıp tamamlamayı hedefleyen AK Parti'de yıl sonuna kadar belde ve ilçe kongrelerinin tamamlanması hedeflendiği açıklandı. İlçe kongrelerinin tamamlanması sonrasında illerdeki değişiklikleri tamamlayıp Mart 2025'teki genel kongreye hazır olmak isteyen AK Parti'de teşkilat değişiklikleri başladı.

VAN'DA DEĞİŞİM ERCİŞLE BAŞLADI

Ak Parti'nin Van'daki değişimi geçtiğimiz hafta itibariyle Erciş ilçesinde başladı. Daha önce birçok il ve ilçe başkanlıklarında önemli değişiklikler yapan AK Parti'de ilk olarak Muhlis Yeşilbaş görevden alındı ve yerine AK Parti Erciş İlçe Başkanı olarak Abidin Çalışkan atandı. Ak Parti'nin bu değişikliğini, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran'ın istifası izledi.

5 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Teşkilat değişiminin hızla devam ettiği Van'da bugün de 5 ilçe başkanının görevden alındığı bilgisi edinildi. Şehrivan'ın edindiği bilgiye göre bugün itibariyle; Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Nesim Yavrutürk, Çatak İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, Gürpınar İlçe Başkanı Garbi Erdoğan ve Gevaş ilçe başkanı Tahsin Değirmencioğlu görevden alındı. 

Türkiye en çok kime güveniyor! Son sırayı duyan şaşıracak Türkiye en çok kime güveniyor! Son sırayı duyan şaşıracak

YENİ BAŞKANLARIN BAŞVURU SÜRECİ BELLİ OLDU

Öte yandan yeni ilçe başkanlıkları için de hızla çalışmalara başlayan Van Ak Parti İl Başkanlığı'nın ilçe başkanlıkları için başvuruları il teşkilatında alacağı bilgisi de edinildi. Başvuruları aldıktan sonra değerlendirme sürecini hızla başlatacak olan il başkanlığı daha sonra yeni ilçe başkanlarını atayacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ