EKONOMİ

Ev sahipleri bu tarihi bekliyor! İşte yapılacak yeni zam

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi, ekim ayı kira artış oranlarının açıklanmasını bekliyor. Enflasyon oranlarına göre belirlenecek zam oranı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Ekim'de açıklayacağı verilerle netleşecek. Eylül ayında yüzde 64,91 olarak belirlenen kira tavan zam oranı, ekim ayında nasıl şekillenecek? Kiracılar ve ev sahipleri merakla bu sorunun cevabını bekliyor.

Abone Ol

Kiracılar ve ev sahipleri, ekim ayında uygulanacak kira zam oranlarını belirleyecek olan enflasyon verilerini bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Ekim'de açıklayacağı rakamlar, kira bedellerine doğrudan etki edecek. Eylül ayında yüzde 64,91 olarak belirlenen tavan zam oranı, ekim ayında nasıl bir değişiklik gösterecek? Milyonlarca kişi bu sorunun cevabını arıyor.

Ekonomik dalgalanmalar ve yaşanan hayat pahalılığı sebebiyle ekim ayında kiralar yapılacak zam oranı merak ediliyor.

Eylül ayı enflasyon rakamları 3 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da açıklanacak. Ekim ayinin kira artış oranları için enflasyon oranlarının açıklanması önem arz ediyor.
 

EYLÜL AYINDA KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR KADARDI?

Eylül ayında kirada uygulanan tavan zam oranı 64,91 olarak uygulandı. Yaşam şartları sebebiyle bir çok vatandaş , Ekim ayında yaşanacak artış oranlarını merak ediyor.

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ HESAPLAMASI (ÖRNEK)

Zamsız kira bedeli: 10.000 TL

Kira zam oranı: yüzde 64.91

Kira zam bedeli: 6.491 TL

Zamlı kira bedeli: 16.491 TL