TÜİK, haziran ayı enflasyon verilerini açıklanmasıyla 2024 yılının 6 aylık enflasyon farkı belli olurken 2024 memur ve emeklilerin maaş zam oranı belli oldu. Memur maaş katsayısına göre belirlenen Bedelli askerlik ücretine temmuz ayı itibarıyla memur zam geldi.

YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU

TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birçok kalemde artışa gidilirken memur ve emekli zammına bağlanan bedelli askerlik ücretine de zam geldi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 2024 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olacak bedelli askerlik ücreti memurlara yapılan yüzde 19,31 zam ile bedelli askerlik fiyatı da aynı oranda arttı. Bedelli askerlik ücreti temmuz ayı itibariyle yüzde 19,31 zam ile beraber 217 bin 851 TL oldu. Nihai ücret ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanacak.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

En çok adli sicil belgesi alınan dil İngilizce oldu En çok adli sicil belgesi alınan dil İngilizce oldu

Bedelli askerlik başvuruları, her yıl Ocak ayının ikinci haftasında yeni enflasyon değerlerinin açıklanmasından sonra başlar ve yılın son iş günü mesai saatlerinin bitimine kadar sürer. Bu dönemde başvuruda bulunan adayların askerlik yerleri ve tarihleri, başvurularının yapıldığı yılı takip eden Ocak ayının ikinci haftasında duyurulur.

Editör: Zenün Yeşil