Düşük maliyetli hava yolu taşımacılığıyla tanınan Spirit Airlines, finansal krizle karşı karşıya. Kovid-19 salgınının getirdiği zorluklar ve JetBlue ile birleşme sürecinin başarısızlıkla sonuçlanması, şirketi iflasın eşiğine getirdi. 21 Ekim’e kadar acil finansman sağlanamazsa iflas koruma başvurusu yapılacak. Analistlere göre, Spirit’in tahvil sahipleriyle anlaşarak iflası önlemeye çalışması bekleniyor.

Düşük maliyetli havayolu şirketleri arasında önemli bir yere sahip olan ABD merkezli Spirit Airlines, mali sıkıntılarla boğuşarak iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Şirketin, finansman sağlama süreci için son tarih 21 Ekim olarak belirlendi.

21 EKİM'E KADAR ACİL FİNANSMAN GEREKİYOR

Son yaşanan gelişmeler, Spirit Airlines'ın zorlu bir süreçten geçtiğini ortaya koyuyor. Şirket, JetBlue ile gerçekleşmesi planlanan satışın engellenmesinin ardından finansal krizle başa çıkmaya çalışıyor. Spirit, 21 Ekim tarihine kadar acil olarak finansman sağlamazsa, iflas koruma başvurusu yapmayı değerlendirecek.

Milyonları kapsıyor! İşte zamlı evde bakım aylıkları Milyonları kapsıyor! İşte zamlı evde bakım aylıkları

ŞİRKET İÇİN ANALİST DEĞERLENDİRMESİ

Analistler, Spirit'in tahvil sahipleriyle yeni bir anlaşma yapmasını bekliyor. Raymond James analisti Savanthi Syth, "Spirit'in iflas etmeden alacaklılarıyla yeniden müzakere etmesi gerektiğinden şüpheliyiz" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ