Ziraat hesabı olan emekli acele etsin! Bu parayı sadece onlar alacak Ziraat hesabı olan emekli acele etsin! Bu parayı sadece onlar alacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CNN Türk canlı yayınında en düşük emekli maaşına yapılacak olan zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamaları şu şekilde: “Geçen hafta da kanun teklifimizi sunarken söylemiştik. Biz bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız, genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık.

"BU AKŞAM CUMHURBAŞKANIMIZA ARZ EDECEĞİZ"

Emeklilik sistemimize getireceği yük, bunun karşılığındaki bütçe imkanları nedir? Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. İnşallah bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI BU AKŞAM NETLEŞECEK"

En düşük emekli aylığının ne kadar olacağıyla ilgili Güler, "Onun bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var." dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİYE ÖDENEN FARK YÜZDE 100'Ü AŞABİLİR

Milyonlarca emekliyi etkileyecek olan zamla birlikte en düşük emekli aylığının 12-13 bin lira seviyelerine çıkması bekleniyor. Kök maaşı 6 bin lira seviyesinde olan bir emekliye 10 bin lira maaş verildiği için aradaki yüzde 66 fark veriliyor. 6 bin lira kök maaşı olan bir emekliye 13 bin lira maaş verildiğinde bu fark yüzde 116'ya yükseliyor.

EN DÜŞÜK AYLIK NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşının 11 bin 500 lira ile 12 bin 500 lira arasında olacağı tahmin edilirken edinilen bilgilere göre en düşük emekli maaşı çok yüksek ihtimalle 12 bin lira olacak. En düşük emekli maaşı 12 bin lira olarak belirlenirse 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin liraya tamamlanmış olacak. Emekli kök maaş farklılıkları nedeniyle bazı emeklilere Hazine desteği 3 bin lira olurken, bazılarına 10 lira bile olabilecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ